keskiviikko 27. elokuuta 2008

Viikon liikuntasuoritus!

Keskiviikkoisin hoidan viikottaisen ruumiinpalvontasessioni paikallisen uimahallin tiloissa "bodypumpaten".
Elämäntilanteista johtuen ja ajanpuuttenkin vuoksi maksullisen reippailun harjoittaminen on ollut usein tauollakin, mutta seuraukset huomaan kyllä...
Opettajille ominaiset niskasäryt eivät ole minulle tuntemattomia ja yläkroppaa ei tule liikuteltua jos joku ei kerran viikossa käskytä nostelemaan puntteja.
Silloin kun en ehdi liikuntakeskuksiin, joudun käyttelemään lapiota. Heti kun niskassa ja selässä tuntuu jännitystä, ei kun lapio käteen ja miettimään minne seuraavaksi kaivaisin montun:)

Viime syksynä selkä pysyi kunnossa, kun möyrin rapaisessa kuopassa halaillen melkein itseni kokoista haavan juurta, joka oli ajattelemattomuuksissaan mennyt levittäytymään juuri tulevan perennapenkkini ja omenapuuni paikalle. Äiti kävi välillä kuopan reunalla ihmettelemässä taisteluani jossa apunani olivat vain lapio, saha ja pieni retkikirves sekä tietysti runsaasti pohjalaista sisua!
Emmakin kävi välillä katsomassa äitiään surullisin silmin ja pyysi minua ties monennenko kerran lopettamaan...

Perennapenkki ei kuulu tämän syksyn suunnitelmiin, mutta odotan kädet kutisten, koska saan pihaan läjän tolppia joista syntyisi lapsille keinu (niin tukeva, että äitikin pääsee keinumaan! Ystävien pihoissa ja leikkikentilläkin on ajattelemattoman hatarat keinut;) sekä ratsastuskentän laitaan valotolppa, niin että saamme veivata kenttätreeniä, kun maastossa alkaa olla pimeä heti töiden jälkeen.
Haaveissa olisi saada myös pyykinkuivaus- sekä maton tamppaustelineelle tehty kivetys rajattua pergola-tyyppisellä rakennelmalla ja kesäisin siis köynnöskasveilla. Nyt kaikki ohikulkijat näkevät minkä värisiä pikkareita se Husson rouva ripustaa:)

Jos tänä vuonna tulee oikein talvikin, eivätkä puutarhatyöt työllistä vuodenvaihteeseen asti kuten viime syksynä, vetäydyn kynttilänvaloon suunnittelemaan uutta kuistia, parveketta, eteistä, uutta kodinhoitohuonetta ja uusiutuvia pesutiloja!! Remontti tulee vaikuttamaan pitkälle sisätiloihin, koska yläkertaan hölmösti sijoitettu vanha lämminvesivaraaja uudistetaan ja siirretään kodinhoitotiloihin. Vesiputkien sumplimisessa meneekin sitten taas yksi ihmisikä...Onneksi tilasin miehelle Tee itse-lehden vuosi takaperin. Hih!
Ja kaikki tämä vain siksi, että haluan SIIVOUSKOMERON! Ja tuleehan samalla eristettyä ulko-ovet, koska vanhat irvistelevät jos mihinkin suuntaan. Kun putkia kaivellaan esiin, katsotaan myös varmaan mitä portaidenalus on syönyt. Siellä on sellainenkin hukkapesäkomero ja umpiportaiden rakosista tuulee niin, että sukat pyörivät jaloissa!
Suunnittelu on mukavaa! Lueskin kilokaupalla IIIIIHANIA sisustuslehtiä ja kerään ideoita.

Toisaalta, en olisi suurin surminkaan lähtenyt mukaan talonRAKENNUS-projektiin. Hatunnosto kaikille, jotka ovat tämän tien valinneet! Mieheni piti tyytymän vanhan remontointiin, vaikka jupiseekin vielä lottoa täytellessään rakentavansa päävoiton saatuaan oman UUDEN talon naapuritontille.Minä pidän vanhasta ja yhdyn Jaakko Parantaisen sanoihin "talo tykkää kun siinä asutaan".

1 kommentti:

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

Repesin ihan: ukkoraukka haaveilee uudesta talosta ja pohjan akka pakottaa sen suunnittelemaan homeen sekaan syöksymistä. Pieni roolinvaihto voisi tehdä terää: välineetkin on valmiina - toisella tee-se-itse -lehdet ja toisella lapio.

*Ja kyllähän teillä nuorilla roolit vaihtuukin - löysin kyllä tästä sen itseironisen sävyn, jota tavoittelit. Ihanaa tekstiä! *
ps. Älä kaiva itseäsi liian syvälle sinne kuoppaan, naapurin mieskin voi olla jonkun toisen noita-akan luona ja mistäs sitten turvaverkko löydetään? :D :D