tiistai 14. lokakuuta 2008

Jalkatyötä...

Jalkani huutavat apua! Olen viimeisen 2 päivän aikana kävellyt enemmän kuin viimeiseen kahteen vuoteen! Esikoista odottaessani kävelin vielä kahden koiran kanssa maha pystyssä pitkin metsiä umpihangessa. Nuorimmaisen syntymän jälkeen molempia ei ole saanut mukavasti samoihin rattaisiin ja kävelemiset ovat jääneet todella vähälle...

Olen siis jakanut vihreiden vaalimainoksia. Ensin omalle asuinalueelle ja sitten yhdistettynä mummola-vierailuun, Asemanpellon alueelle. Ja koska tapanani on tehdä mahdollisimman monta hyödyllistä asiaa yhtä aikaa kävelytin samalla myös kahta koiraa ja/tai lykkäsin kahta lasta kaksosrattaissa...Tänään 3vuotiaan auttamishalu mainosten jakamisessa ja postilaatikkojen tutkimisessa kesti ruhtinaalliset 2tuntia, jonka jälkeen Emma ja pikkuneiti Venla lähtivät mummun kanssa edeltäkäsin syömään.
Minä jatkoin sinnikkäästi kunnes viimeinenkin yhteisesite oli jaettu. Mutta mahdoin olla melkoinen näky...Kassi kainalossa ja isokokoinen koira kummassakin kädessä, naama punaisena ja hikisenä ja tuttipullo rintataskusta pilkistellen!

Mutta olipas voittajaolo!

Illalla rentouduimme äidin kanssa vihreiden naisten hyvinvointi-illassa kahvila Annassa, kun olin ensin siirtänyt lapsenvahtivastuun miehelle.
Ihanaa asiaa shiatsu-hieronnasta ja fytoterapiasta! Erityisesti yrttiterapia vaikuttaa kiinnostavalta. Mummu uhkasi kaivaa koko ruusujuuri-puskani kukkapenkistä ja uuttaa siitä alkoholiin itselleen stressinsietolääkettä!!!!
Mutta kyllähän luonnossa on kaikkea ihmeellistä ja tutkimatonta. Jossain sademetsissä ovat piilossa vastalääkkeet kaikkiin ihmiskunnan vitsauksiin. Kysymys on vain siitä ehditäänkö ne löytää ennen kuin sademetsät tuhotaan.

Shiatsu-hieronnasta tai muista sen tyyppisistä terapiamuodoista en ole koskaan pahemmin innostunut, mutta on niillä tehoa. Ihmisen kosketuksessa on voimaa ja me koskettelemme toisiamme ihan liian vähän!!! Vauvahierontaa mainostetaan, mutta kyllä me kaikki voisimme paremmin jos joku silittelisi päästä tai hieroisi korvasta!

Eräs toinenkin asia herätti mielenkiintoni. Esille nousi nimittäin Lohjan vanhojen rakennusten kohtalo. Lohjalla vain n.5vuotta asuneena valehtelisin jos väittäisin tuntevani tilannetta sen paremmin,mutta ilmeisesti linja on ollut hajottaa tai unohtaa kaikki vanha ja rakentaa uutta.

Itse olen ollut aina historian ja kaiken ajan patinoiman kannattaja. Halusinhan kodiksenikin talon, jolla oli jo historia. Pari vuotta sitten vietin erään oikein antoisan iltapäivän kylällä edelleen asuvan rouvan kanssa joka on syntynyt talossamme. Hän kertoi talon syntyhistoriaa, kylän historiasta ja näytti vanhoja valokuvia. Äitikin muistelee minun aina pienenä tyttönä kömpineen syliinsä ja pyytäneen: "Kerro äiti niistä vanhoista ajoista."Olihan yksi toiveammateistanikin aikoinaan arkeologi:)

En ole koskaan kokenut Lohjan keskustaa mitenkään kauniina kaupunkina. Keskuskatuja reunustavat liikerakennukset ovat rehellisesti sanottuna rumia! Eräässä vaalikoneessa esitettiin kysymys siitä pitäisikö keskustaan tehdä kävelykatu. Tarkoituksena on tietysti lisätä viihtyvyyttä...Mutta jotain silti puuttuu...Koska ydinkeskustan liikekiinteistöt ovat kolhoja, sille ei enäämitään voida. Mutta nyt kun on tapetilla ranta-alueen ja Porlan kehittäminen, niin olisiko tälle alueelle mahdollista luoda uudentyyppistä viihtyvyyttä esimerkiksi vanhoja rakennuksia hyödyntäen. Keskustaa voisi eräällä tapaa venyttää kohti rantaa, houkuttelemalla sekä paikallisia että vierailijoita tutustumaan Lohjaan kävellen. Ovatko esimerkiksi "rantabulevardia" ympäröivät rakennukset kaikki yksityisiä? Olisiko mahdollista kunnostaa historiallisia rakennuksia liikekäyttöön?

Eräs niistä harvoista vanhoista rakennuksista,joissa olen Lohjalla vieraillut on Villa Haikari. Ilmeisesti leirintäalue tulee katoamaan Haikarin alueelta omakotirakentamisen tieltä. Villa Haikari on ilmeisesti luvattu säilyttää yleisessä käytössä....mutta miten?

Esitän myös syvän pahoitteluni leirintäalueen katoamisen johdosta. Typerä veto omasta mielestäni!! Muistaakseni eräs kokoomuksen ehdokas peräänkuulutti Lohjalle hotellia eikä saanut vastakaikua. Olen hotellin kannalla, ja leirintäalueen, Ja sijoittaisinpa sinne vielä vuokramökkejä!
Aloinpa tässä miettiä, että missä Rantajamien ulkopaikkakuntalaiset vieraat majoittuvat?!
Nyt alkaa vereni kuumentua (johtuneeko maistamastani väinönputken siemenestä...liikaa virtaa...)niin paljon, ettäpitänee perehtyä asiaan tarkemmin ja palata asiaan!

Huaaah! Johan se uni maittaa! Huomenna leikkitreffit naapuriin!

Ei kommentteja: